Nove prijave protiv Eterovića: Prevario 25 gradova i županija?!

Foto: udarno.com

SPLITSKA policija podnijela je set novih prijava protiv Tonija Eterovića, vlasnika i glavnog urednika portala Udarno.com, koji se od prosinca prošle godine nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje da je organizirao lažne humanitarne pomoći kako bi se materijalno okoristio.

Prevario 25 gradova i županija

Policija je danas izvijestila kako su utvrdili postojanje sumnje da je Eterović počinio više kaznenih djela prevare. Navode da je početkom 2011. godine osnovao udrugu te kao predsjednik i odgovorna osoba izradio lažni zabavno-umjetnički program nastupa u velikom broju hrvatskih gradova. Od 25 gradova i županija dobio je novčane donacije za pokrivanje troškova organizacije programa u iznosu od 68 tisuća kuna, no program nije nikada održan, niti je izvršen povrat uplaćenih sredstava.

Izvukao 156 tisuća kuna od korisnika kredita RBA zadruga

Eterovića su osumnjičili i za prevaru korisnika kredita RBA zadruga. Neistinito im je, navode u policiji, naveo kako je oformio tim odvjetnika i stručnjaka koji će ih zastupati u zemlji i inozemstvu kako bi se zaustavile ovrhe nad njihovih nekretninama i poništili ugovori o zaključenim kreditima. Na ime članarine i materijalnih troškova vođenja postupaka izvukao je 156 tisuća kuna.

Unatoč tome što se nalazi iza rešetaka, Eterović se nekoliko puta oglasio na Facebooku. Ustvrdio je kako mu smještaju i da je nevin.

Pročitajte više