Novi bezobrazluk ZET-a: Odbio voziti starce u autobusu zbog dvije vreće cvijeća koje su nosili

Screenshot: YouTube

DANAS su putnici koji su se našli u ZET-ovom autobusu na liniji 268 imali prilike iskusiti poprilično neugodno "prosvjedovanje" vozača autobusa. Naime, oko 9 sati i 20 minuta vozač je odbio voziti autobus jer su u njega ušli stariji gospodin i gospođa, koji su sa sobom imali dvije vreće cvijeća.

Cvijeće je bilo zapakirano, no to ZET-ovca nije zaustavilo u protestnom izlasku iz autobusa. Tek nakon što su se ostali putnici aktivirali i krenuli nagovarati vozača, isti se napokon vratio u vozilo i krenuo voziti.

Kako bi bezobrazluk bio potpun, vozač je od dvoje starijih građana zatražio da kupe karte za svoje cvijeće, doznajemo od putnika.

"Radi se o busu koji je krenuo u 09:17 iz VG, bus 268. Krenuli smo na kraju jer su ostali ljudi počeli izlaziti iz autobusa živčani, pa je ovaj završio razgovor i ušao u bus i krenuo voziti. S time da ih je i on sam slikao", kazala je za Index jedna od putnica koja se jutros nalazila u tom autobusu.

ZET: Nema propusta s naše strane

Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a, za Index je kazao kako, "na temelju dostupnih informacija o događaju", u ZET-u ne vide "propust u ponašanju djelatnika".

"Vozač je, sukladno protokolu, o situaciji izvijestio Prometni centar te kazao kako putnici namjeravaju prevoziti prtljagu koja svojim obilježjima nadmašuje dozvoljene proporcije, a zbog karakteristika može ugroziti sigurnost drugih putnika u vozilu.
 
Prema nama dostupnim informacijama, nije se radilo o transportu cvijeća, već o manjim stablima ili granama. Uz to, putnici su, kako doznajemo, odbili i platiti prijevoznu uslugu. U ovim trenucima još ne raspolažemo detaljnijim informacijama, no podsjećamo:

  • Putnik u vozilo smije unositi ručnu prtljagu, dječja i invalidska kolica, sportsku opremu i drugu prtljagu koja svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika.
  • Ručnu prtljagu potrebno je smjestiti tako da zauzima što manje prostora u vozilu, da ne ometa, niti da na bilo koji način ne ugrožava ostale putnike.
  • Prtljaga koja se unosi u vozilo ne smije biti dimenzija većih od 80x50x40 cm ili teža od 30 kg.
  • Zabranjeno je u vozilo unositi predmete koji mogu ozlijediti, ugroziti život, zdravlje i imovinu putnika, kao i prometnog osoblja.
  • Cijena pojedinačne karte za prijevoz ručne prtljage u jednoj zoni, iznosi 10 kuna, a u noćnom prometu, odnosno od 00.00 do 4 sata, 15 kuna.
  • Skije i ručna prtljaga koju putnik drži u ruci ili na krilu, a koja ne zauzimaju posebno mjesto, prevozi se besplatno.

 Na temelju dostupnih informacija o događaju, ne vidimo propust u ponašanju našeg djelatnika", zaključuje Jurić.

Pročitajte više