Objavljena potresna snimka s mobitela učenika koji je mrtav izvučen iz olupine južnokorejskog trajekta

Screenshot: Youtube

NA INTERNETU je objavljena snimka posljednjih minuta prije potonuća južnokorejskog trajekta. Video je snimio učenik čije je tijelo izvučeno iz olupine, a objavljen je na zahtjev njegovog oca.

Snimka pripada preminulom učeniku Parku Su-hyeoneu (17), a napravio ju je u trenutku kad se brod nagnuo na desnu stranu. Učenici isprva nisu bili ni svjesni ozbiljnosti situacije pa su se šalili i smijali nekoliko minuta prije katastrofe.

"Spasite me", našalio se jadan od učenika dok je drugi predložio da se video objavi na Facebooku.

Mladić je počeo snimati u 8:52 sati po lokalnom vremenu, nekoliko minuta prije nego što je osoblje trajekta uputilo prvi znak za uzbunu.



Nakon 11 minuta učenici se i dalje šale te govore kako je vrijeme za posljednju želju i da će o tome sigurno izvještavati u vijestima.

Potom je nastala konfuzija i panika. Jedan učenik upitao se što će im prsluci za spašavanje.

"Ne razumijem. Prsluci za spašavanje? Znači li to da  brod upravo tone? Što radi kapetan", upitali su se učenici.

Čitavo vrijeme čuje se kako osoblje preko razglasa traži od putnika da ostanu na svojim mjestima

Iz potopljenog južnokorejskog trajekta izvučeno još pet tijela pa se broj poginulih popeo na 226. Još nisu pronađena tijela 76 osoba, a novinska agencija Yonhap javila je kako su sve manji izgledi da će biti pronađena jer će operacija izvlačenja morati biti prekinuta zbog sve snažnijih proljetnih plima.

Trajekt Sewol potonuo je 16. travnja uz jugozapadnu obalu Južne Koreje. Na brodu je bilo 476 putnika i članova posade, a uglavnom je prevozio učenike na školskome izletu na obližnji otok Jeju.

Pročitajte više