Odnosi između Josipovića i Kolinde i dalje napeti: Ured predsjednika tek sinoć pisao o inauguraciji

Screenshot: predsjednik.hr

URED predsjednika tek je sinoć objavio informaciju o inauguraciji Kolinde Grabar Kitarović na svojim stranicama, javlja RTL.

Naime, nakon što su mediji primijetili kako na službenim stranicama Ureda nema nikakvih obavijesti o novoizabranoj predsjednici i njezinoj inauguraciji, sinoć je na stranicama Ureda objavljen izvještaj o inauguraciji.

U njemu se, uz priloženu galeriju od 30-ak slika s inauguracije, iznose poruke koje je Grabar Kitarović iznijela za vrijeme svojega inauguralnog govora.

Primopredaja vlasti u četvrtak

Odnosi između novoizabrane predsjednice i (još nekoliko dana) predsjednika Ive Josipovića daleko su od idealnih te je pitanje na koji će se način održati primopredaja vlasti u četvrtak i hoće li biti javna. Čak je moguće, piše Media Servis, i da se održi sutra.

Grabar Kitarović na dužnost stupa u četvrtak 19. veljače te bi upravo taj dan, kako doznajemo, trebala iskoristiti za predstavljanje svog novog tima.

Kako je već poznato, glasnogovnik Ureda predsjednice bit će 32-godišnji Luka Đurić, dosadašnji zamjenik voditelja Ureda Zaklade Konrad Adenauer u Zagrebu.

"Počašćen sam povjerenjem koje mi je ukazala izabrana predsjednica i veselim se izazovima koji su pred nama. Posebno se radujem suradnji s predstavnicima medija i vjerujem da ćemo uspješno surađivati", rekao je za Media servis Luka Đurić.

Otvorit će ured građanima

Zajedništvo koje je Kolinda Grabar Kitarović spomenula u svom govoru, Đurić ističe i u planovima za budućnost. "Što više moguće ćemo otvoriti ured i građanima i medijima jer bitno je, i kako je predsjednica naglasila u govoru, da zajedno krenemo dalje i da stvarno izgradimo bolju Hrvatsku", poručio je Đurić.

Predstojnik Ureda Kolinde Grabar Kitarović bi, prema najavama, trebao biti potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za međunarodne odnose Domagoj Juričić, dok bi šefica protokola trebala biti Natalija Hmelina koja je dosadašnji radni vijek provela u Ministarstvu vanjskih poslova te Ministarstvu pravosuđa.

Pročitajte više