Opsežna potraga: Poljski ronilac jučer nestao kod rta Sv. Marina

Ilustracija: Shutterstock

NACIONALNA središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je jučer u 16,30 sati obavijest iz autokampa Sv. Marina o nestanku jednoga gosta tijekom ronjenja nedaleko kampa te je pokrenuta akcija traganja i spašavanja u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Pula, nadležnom Lučkom ispostavom Raša i lokalnim ronilačkim centrima, a u eter je puštena obavijest o potrazi za nestalim roniocem, javlja lokalni portal Regional Express.

O događaju je obaviještena i Pomorska policija u Puli čiji su ronioci uključeni u akciju traganja za nestalim Poljakom.

Dolaskom na poziciju nestanka utvrđeno je kako je nestao A.B.W. (1966.), poljski državljanin koji je ronio na poziciji rta Sv. Marina, a u postupak ronjenja krenuo je samostalno opremljen bocom kisika zapremine sedam litara, u crno - plavom ronilačkom odijelu, s pojasom za brzo izranjanje.

Kako je na navedenoj poziciji ronio sam, njegovi prijatelji, također poljski državljani, čekali su da se pojavi na površini što se nije dogodilo u predviđenome vremenu, da bi njegov nestanak na recepciji autokampa prijavili tek u 16,30 sati, kada je i pokrenuta ova akcija traganja. Za sada nema informacija zašto su Poljaci čekali nekoliko sati prije nego što su prijavili nestanak prijatelja, a što se očekuje utvrditi istražnim radnjama djelatnika nadležne ispostave i Pomorske policije Pula.

Pročitajte više