Osječko županijsko državno odvjetništvo traži veću kaznu: Za ubojstvo brata i sestre svoje supruge dobio 30 godina zatvora

Ilustracija: Arhiva

OSJEČKO Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) podnijelo je žalbu na prvostupanjsku presudu Županijskoga suda kojom je 58-godišnji optuženik Jakob Špernoga za dvostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva u prosincu prošle godine u Belišću osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 30 godina te je zatražilo veću kaznu.

Špernoga je krajem kolovoza ove godine nepravomoćno osuđen na 30 godina zatvora zato što je 23. prosinca prošle godine u Belišću, s namjerom da usmrti svoju suprugu Jasminu Mišković-Špernoga te njezina brata i sestru - Miloša i Danicu Ognjenović, ispalio u njih više hitaca iz svojeg pištolja. Miloš i Danica Ognjenović umrli su na mjestu pucnjave, a okrivljenikova supruga teško je ranjena.

Smatrajući da prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao sve okolnosti koje utječu na visinu izrečene kazne, podcjenjujući pritom težinu otegotnih okolnosti i precjenjujući važnost olakotnih okolnosti, Vrhovnom sudu RH predloženo je da tu presudu preinači izricanjem dulje zatvorske kazne, izvijestilo je danas Županijsko državno odvjetništvo.
 

Pročitajte više