Otac djevojčice poginule u stravičnoj nesreći u Nizozemskoj sutkinju zbog presude gađao stolcem

Screenshot: YouTube

OCA dvogodišnje djevojčice iz Nizozemske, koja je u svibnju prošle godine poginula u stravičnoj prometnoj nesreći u gradu Meijelu, toliko je razljutila apsurdna presuda da je sutkinju pokušao pogoditi stolcem.

U stravičnoj nesreći, koju je izazvao 33-godišnji Poljak, poginuli su i baka i djed djevojčice. Za nesreću je kriva prevelika brzina. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Iako su i svjedoci i policija u svom izvješću potvrdili da je krivac za nesreću prekoračio dozvoljenu brzinu - na mjestu gdje je ograničenje 80 kilometara na sat jurio je svojim BMW-om 120 kilometara na sat, sletio sa ceste u blagom zavoju i na biciklističkoj stazi usmrtio tri osobe, sutkinja je 33-godišnjem Poljaku odredila kaznu od svega 120 sati društveno korisnog rada.

Sutkinja je svoju sramotnu presudu obrazložila riječima kako "nije dokazano da je izgubio nadzor nad vozilom jer je vozio daleko više od propisane brzine". Kao olakotnu okolnost vozaču je uzela u obzir i činjenicu da nikada ranije nije bio kažnjavan.

"120 sati društveno korisnog rada!? Pa ja sam više `nadrapao` kad sam sa 14 godina u školskoj cisterni za vodu odlučio napraviti vino!", "Stvarno šteta što je taj stolac nije i pogodio u glavu, svaka čast ocu" - neki su od komentara građana koje je također šokirala presuda.
 

Pročitajte više