Postojeće bilježe gubitke: Hoće li Hrvatska dobiti još jednu nacionalnu televiziju?

Foto: Arhiva

VIJEĆE za elektroničke medije u utorak će održat radnu sjednicu, a potom u četvrtak objaviti konačnu odluku kome od kandidata daje koncesiju na obavljanje djelatnosti medijskih usluga televizije - ako uopće kome koncesiju dodijeli. Naime, kako piše Novi list u svom današnjem izdanju, sve je više glasina kako Vijeće onu najzanimljiviju koncesiju u MUX-B za emitiranje općeg nacionalnog kanala neće dati nikome!

Razlog? Tržište je premalo i ima premale oglašivačke potencijale da bi na njemu bilo mjesta za još jednu nacionalnu televiziju, u vrijeme kad postojeće bilježe gubitke (prema poslovnim podacima, i HRT, i RTL, i Nova TV su 2012. godinu završile u minusu).

Za opću nacionalnu koncesiju su, podsjetimo, pristigle tri ponude - za Kanal 5 splitske tvrtke K5, za Super TV Nezavisne televizije (Net TV) te za Antenu grčke medijske kompanije Antenna Grupe koja je u vlasništvu milijardera Minosa X. Kyriakoua. Osim za opće nacionalne koncesije, tu su i koncesije za nove specijalizirane nacionalne televizije, za koju se natječu RTL kockica - RTL-ov program za djecu i mlade te specijalizirani zabavni program Nove TV nazvan Nova Pro.

Pročitajte više