Potpisan sporazum o otpisu duga socijalno ugroženim građanima Primorsko-goranske županije

Foto: Hina

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, župan Zlatko Komadina i te predstavnici ukupno 24 grada i općine područja Primorsko-goranske županije potpisali su Sporazum o otpisu duga socijalno ugroženim građanima.

"Naravno najbolja mjera je zaposlenost da ne bi dugovali, ali kada je već tako, svaka socijalna pomoć je dobro došla. Ukupno maksimalni broj maksimalni broj korisnika koji bi teoretski mogli koristiti ovu mjeru u našoj županiji je 33. No to ovisi o ispunjavanju kriterija, neka je jedan ili pet učinili smo nešto za ljude kojima je potrebno", rekao je župan Komadina.

"Nema nikakve razlike u političkim bojama"

Sporazum nije potpisalo 12 županijskih gradova i općina. To nema veze sa političkim opredjeljenjem, kaže župan napominjući:
 
"Pozvali smo one koje su se danas odazvali, mi ćemo organizirati još jedan krug za preostale, a mogu i pojedinačno potpisati, ali je jednostavnije na ovakav način. Svi koji su izrazili želju mogli su poslati obavijest Vladi. Nema nikakve razlike u političkim bojama", rekao je župan Komadina, a ministrica Opačić naglašava:
 
"Mogu još samo dodati, svi mogu putem obrasca putem Ministarstva socijalne politike i mladih pristupiti ovom sporazumu ispunjavanjem vrste malog protokola. S druge strane ovo što građani ne potpiše, ne pristupe sporazumu to znači samo da oni neće opraštati dugove građanima. građani bez obzira što to nisu potpisali ili općine ulože u oprost dugova kada je riječ i banke, teleoperateri i država", rekla je Milanka Opačić.

Do sada je gotovo 150 vjerovnika pristupilo ovom sporazumu, a oko 14 tisuća osoba dobilo je potvrdu o ispunjavanju osnovnog uvjeta koji im daje mogućnost oprosta duga,a to je da su blokirani duže od godinu dana.

Pročitajte više