Predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća napustio HKS i prešao u HDZ

Foto: FAH

PREDSJEDNIK vukovarskog Gradskog vijeća Igor Gavrić, koji je prije desetak dana podnio ostavku na sve stranačke dužnosti u Hrvatskoj konzervativnoj stranci (HKS), a bio je i predsjednik Glavnog odbora, napustio je tu stranku te prešao u HDZ.

"Odluka da pređem u Hrvatsku demokratsku zajednicu, pobjedničku i državotvornu stranku, rezultat je mojih dubokih promišljanja i bliskih svjetonazorskih pogleda s HDZ-om, te pogleda na sadašnjost i budućnost hrvatskoga društva u cjelini", navodi Igor Gavrić u priopćenju kojim je izvijestio javnost o učlanjenju u novu stranku.

Istaknuo je kako njegov prelazak u HDZ neće narušiti odnose unutar vladajuće koalicije u Vukovaru, u kojem se na vlasti od lokalnih izbora nalaze HDZ i HKS i ustvrdio da će gradska vlast i dalje ostati čvrsta i stabilna. U vukovarskom Gradskom vijeću sada je, s Igorom Gavrićem, osam vijećnika HDZ-a i dvoje vijećnika HKS-a koji su na vlasti uz podršku vijećnice HDSSB-a Slavice Jelinić. SDP i SDSS imaju po četiri vijećnika dok je po jedan vijećnika iz redova HNS-a i SNS-a.

Kako je Igor Gavrić bio i predsjednik Županijskog odbora HKS-a Vukovarsko-srijemske županije, ta je stranka za povjerenika vukovarsko-srijemskog županijskog odbora stranke imenovala načelnika općine Vođinci Martina Kordića. Novi predsjednik Glavnog odbora stranke koji bi trebao zamijeniti Gavrića na toj poziciji bi će izabran na sjednici Odbora koja će se održati 20. lipnja.

Pročitajte više