Predstavnici inicijative "Referendumski ustanak" predali 480 tisuća potpisa Josipu Leki

Foto: Dragan Matić/Cropix

PREDSTAVNICI građanske inicijative Referendumski ustanak predali su predsjedniku Sabora Josipu Leki zahtjev za raspisivanjem referenduma o četiri pitanja, koji su potkrijepili s više od 480 tisuća potpisa.

"Predsjednik Sabora je rekao da poštuje volju građana i da će uzeti u obradu i sve poduzeti što treba da donesu odluku, a kakvu će donijeti - to ćemo vidjeti", izjavio je predsjednik organizacijskog odbora inicijative Zoran Mihajlović koji je poručio kako smatra da su skupili dovoljno potpisa.

"Naravno, ako se čisto gleda zakon, može se govoriti po pitanju dovoljno potpisa. No, s obzirom na uvjete smatramo da je jasno prepoznato da građani hoće te referendume. Nećemo prejudicirati odluku Sabora. Oni će donijeti odluku koju će obrazložiti kao što smo i mi svoju obrazložili", rekao je Mihajlović.

Inicijativa Referendumski ustanak traži raspisivanje referenduma na kojem bi se građani izjasnili o četiri pitanja: jesu li za zabranu rasprodaje državne imovine, prostora i resursa, za poništenje pretvorbe i privatizacije, za zabranu proizvodnje i prodaje GMO proizvoda. Traže također da se građani ponovno izjasne jesu li za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

Pročitajte više