Premijer Milanović: Ili smanjenje plaća svima u javnom sektoru za 3 posto ili otkazi!

Foto:Admir Buljubašić (Cropix)  

"MORAT ćemo smanjiti bruto plaće za tri posto za sve zaposlene u javnom sektoru, od predsjednika Republike i mene pa do činovnika i službenika javnih službi što je na neto plaći nešto manji postotak. Tu moram izuzeti učitelje i nastavnike u osnovnim i srednjim školama kojima ćemo povećati koeficjent pa će imati malo veće plaće", rekao je premijer Zoran Milanović u razgovoru za RTL televiziju dodajući kako je ovo "jedino moguće i odgovorno ponašanje". 
 
Premijer Milanović kao svoju grešku vidi činjenicu što se za ovaj korak nisu odlučili odmah po dolasku na vlast 
 
"Alternativa su otkazi", rekao je premijer Milanović dodajući kako se smanjenjem plaće smanjuju koeficijenti, ali da se neće dirati u osnovicu. Premijer je naglasio da očekuje razumijevanje svih zaposlenih u javnom sektoru.
 
"Ovako ne možemo dalje.", naglasio je Milanović naglasivši kako se njegova prethodna izjava da je jedina alternativa otkazi ne može shvatiti kao ucjena. Premijer kaže da je to danas realnost. 
 
"Mi se moramo držati ciljeva, ne smijemo prelaziti određene plafone deficita. Lako za rejting agencije, ali ako probijemo plafon deficita onda će možda reagirati, a to ne smijemo dopustiti.", zaključio je Milanović. 

Pročitajte više