Prijavi susjeda da nahraniš uhljeba: Porezna vrši pojačani nadzor automehaničara

Foto: Hina

OVLAŠTENI službenici Ministarstva financija – Porezne uprave u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti provoditi će pojačane nadzore obveznika koji obavljaju djelatnost servisa i popravka motornih vozila te trgovine na malo i sličnih djelatnosti u razdoblju od 27.10. do 02.11.2014. godine u suradnji sa ovlaštenim službenicima Carinske uprave, priopćilo je danas Ministarstvo financija.

"Ovlašteni službenici Porezne uprave u suradnji s drugim nadzornim službama obavljaju kontinuirano nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom u tijeku cijele 2014. godine te će se i nadalje provoditi zajedničke akcije kako bi se smanjio broj obveznika koji ne posluju u skladu sa zakonskim odredbama i time predstavljaju nelojalnu konkurenciju urednim poreznim obveznicima“, navodi se u priopćenju.

Osim toga, iz Ministarstva financija pozivaju sve građane da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću.

Proračunska rupa je sve veća, te bi prema nekim procjenama do kraja godine mogla dosegnuti čak 19 milijardi kuna, dok je javni dug u lipnju iznosio 252,8 milijardi kuna i približio se razini od 77% BDP-a.

S obzirom na navedene podatke ne čudi da je država poseže za ovakvim očajničkim mjerama, jer ne samo da uskoro neće biti za skupe službene automobile i urede sa kupaonicama, već će u pitanje doći i plaće ovisnika o državnom proračunu.
 

Pročitajte više