Prostitucija u Splitu: 55-godišnjakinju nagovorila na pružanje seksualnih usluga za novac

Ilustracija: Shutterstock

SPLITSKA policija prijavila je 49-godišnjakinju za prostituciju. Sumnjiče je, naime, da je 55-godišnjakinju nagovorila na pružanje seksualnih usluga u zamjenu za novac te da joj je osigurala smještaj na području Splita i oglašavala pružanje seksualnih usluga putem interneta. 55-godišnjakinja joj je davala dio novca, koliko točno, policija nije objavila. 49-godišnjakinju su priveli na ispitivanje u Državno odvjetništvo.

Za pružanje seksualnih usluga prijavili su i 37-godišnjakinju. Sumnjaju da je posljednja dva mjeseca pružala seksualne usluge za novac i da je tako pribavila najmanje 30 tisuća kuna. Usluge je oglasila na internetu. Prijavljena je za prekršaj javnog reda i mira.

Na splitskom sudu je, pak, kaznenim nalogom na uvjetnu kaznu osuđen Vojislav B., 33-godišnjak iz Splita, koji je zatražio od svoje djevojke da pruža seksualne usluge za novac, na što je ona pristala. Uzimala je 250 eura na sat po klijentu. Zadržala bi 70 posto, a dečko bi uzeo 30 posto. Za dva mjeseca rada pružila je usluga u najmanje 30 različitih situacija pa su "zaradili" najmanje 50 tisuća kuna.

Za kazneno djelo prostitucije Vojislav B. je osuđen na pola godine zatvora uvjetno s rokom kušnje od dvije godine. Oduzeta mu je protupravna imovinska dobit.

Pročitajte više