Prvi festival "Zlatna dob" u Zagrebu: Od 10 do 22 sata radionice u Lisinskom i koncert



DANAS se u KD Vatroslava Lisinskog održava prvi festival za starije osobe pod nazivom 1. festival Zlatna dob u organizaciji umirovljeničkih udruga (Klub umirovljenika Zagreb, Matica umirovljenika i Sindikat umirovljenika) te Zaklade Zajednički put u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Od 10.00 do 22.00 sata održavat će se kulturno-umjetnički i zabavni programi, radionice, stručni skupovi, predavanja, izložbe radova starijih, ali i mladih sugrađana, prezentacije zdravstvenih, turističkih, rekreacijskih usluga i ponuda.

Svečano otvorenje manifestacije je u 11.00 sati koje je otvoreno za sve posjetitelje, a završava večernjim koncertom u 19.30 sati na koji se može ući samo s ulaznicom, no sve su već podijeljene.

Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika RH, dr. Ive Josipovića, te supokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Milana Bandića. Festival će otvoriti potpredsjednik vlade Neven Mimica, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik HSU-a. Na završnom koncertu nazočnima će se obratiti predsjednik Republike Ivo Josipović, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić te predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić.

Manifestacija će doprinijeti podizanju javne svijesti o doprinosu starijih osoba u društvu, promociji i važnosti aktivnog starenja te poticanju solidarnosti između generacija.

Pročitajte više