Ratko Mladić sucu u Haagu obećao litru rakije "frontovače" nakon što ga oslobodi

Foto: ICTY

BIVŠI zapovjednik Vojske Republike Srpske, Ratko Mladić, kojemu se u Haagu sudi zbog ratnih zločina, tijekom zasjedanja Haškog tribunala predsjedavajućem sucu Alphonseu Orieu obećao je poslati litru rakije "frontovače" nakon što ga ovaj oslobodi, prenosi agencija Beta.

Sedamdesettrogodišnji Mladić optužen je za genocid u Srebrenici, progon Muslimana i Hrvata diljem BIH koji je ponegdje imao razmjere genocida, teroriziranje stanovnika Sarajeva snajperima i dugotrajnim granatiranjem te uzimanje kao taoca pripadnika Unprofora.

Mladić se sucu obratio na kraju iskaza svjedoka obrane Žarka Stojkovića koji je tvrdio da je 16. srpnja 1995., u vrijeme kada je Vojska Republike Srpske strijeljala tisuće muslimana iz Srebrenice, Mladić bio u Beogradu na njegovom vjenčanju.

Stojković i njegova supruga Biljana jučer su Mladiću dali alibi za taj dan kazavši sucu da je taj dan Mladić bio kum na njihovu vjenčanju te da je bio na crkvenom vjenčanju i na kasnijem slavlju u Beogradu.

Tužitelj Peter McCloskey danas je svjedoka detaljno ispitivao, između ostalog, što se na svadbi u beogradskom restoranu "Dva ribara" pilo i što je pio Mladić.

Pročitajte više