Rekordna zapljena na Bajakovu: Makedonac pokušao prošvercati 302 kilograma marihuane

JUČER oko ponoći na graničnom prijelazu Bajakovo, s namjerom ulaska u Republiku Hrvatsku, zaustavljen je teretni automobil marke "Iveco" makedonskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji makedonski državljanin. Započetom kontrolom teretnog automobila od strane službenika Carinske ispostave Bajakovo, u prostoru priključnog vozila uočen je prerađen prostor na prednjem djelu stranice priključnog vozila.

Temeljem naloga suca istrage i obavljene pretrage skupa teretnog vozila u prerađenom prostoru priključnog vozila kao i rezervoaru za gorivo, pronađeno je ukupno nešto više od 302 kilograma opojne droge tipa marihuane.

Jutros u 7 sati, uz kaznenu prijavu radi sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe opojnih droga, 53-godišnji makedonski državljanin, predan je pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.

Kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je da je droga bila namijenjena za europsko tržište, a vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na četiri milijuna i pet stotina tisuća kuna.

"Još jednom koordiniranom uspješnom zajedničkom akcijom djelatnika carine i policije prekinut je jedan lanac krijumčarenja droge na pravcu tzv. balkanske rute", priopćila je na izvanrednoj konferenciji za novinare PU vukovarsko-srijemska.

Pročitajte više