Rezultati inspekcijskog nadzora nad udrugom Hrabro dijete bit će poznati za deset dana

Foto: Facebook

REZULTATI inspekcijskog nadzora nad udrugom Hrabro dijete trebali bi biti poznati za otprilike deset dana, potvrdio je to za sinoćnji Dnevnik 3 HRT-a pomoćnik ministra financija Branko Šegon.

"Konstatirano je činjenično stanje u smislu svih uplata od strane donatora iz zemlje i inozemstva. Utvrđeni su troškovi koji su pratili akciju te depoziti na kunskim i deviznim računima. Stanje na računima tijekom nadzora bilo je 4,380 milijuna kuna", rekao je.

Podsjetimo, roditelji preminule "hrabre lavice" Nore Šitum na konferenciji za novinare su optužili udrugu Hrabro dijete da im mjesecima nisu željeli reći gdje je novac koji je prikupljen tijekom humanitarne akcije za njihovu kćer Noru. Također, kazali su kako posjeduju isplatnice kojima se s računa za Noru isplaćivao novac.

Roditelji kažu kako im je, iako su tražili izvješća, Udruga odlučila zatajiti koliko je točno novca prikupljeno, a kad su im poslali i pismeni zahtjev za to već su ih izbacili iz Udruge pa im odgovorili kako na tu informaciju nemaju pravo jer više nisu članovi. Iz Udruge tvrde kako je svaka kuna na broju, a roditelje optužuju za laži i prijetnje.

Norina majka Đana Atanasovska DORH-u je predala i dokumentaciju koju posjeduje o udruzi Hrabro dijete.

Prošlog tjedna je započeo inspekcijski nadzor Ministarstva financija nad radom udruge Hrabro dijete. Inspektori su se smjestili u hotelu "Slavonski biser", gdje im je predsjednica udruge predala svu dokumentaciju o sredstvima prikupljenim u humanitarnoj akciji za preminulu Noru Šitum, ali i ostalu dokumentaciju o radu udruge.

Pročitajte više