SDP-ovci o izbacivanju Lovrić Merzel: Naštetila je stranci, ovo su jako teške optužbe

Foto: Hina/Index

NAKON što je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel jučer izbačena iz SDP-a, potez su komentirali njeni kolege u stranci - članovi predsjedništva SDP-a, a ujedno i ministri u Vladi.

Potpredsjednik SDP-a Gordan Maras rekao je da je stranka odlučila što je odlučila i da, na neki način, treba postojati odgovornost prema stranci. Na pitanje je li takva odluka trebala biti prije donesena, Maras je odgovorio:

"Gledajte, stranka ima svoju dinamiku, svoja tijela, ima i postupke razno razne koji se vode protiv Lovrić Merzel. Možete to gledati i ovako i onako. Ja mislim da je stranka sada odlučila i da je to dobro."

Maras se nije želio osvrtati na optužbe protiv Lovrić-Merzel.

"Gledajte, ja nisam istražitelj i nemam podatke da bi vam to uopće mogao komentirati."

Zmajlović: Ovo su jako teške optužbe

Na izbacivanje Lovrić Merzel osvrnuli su se i članovi predsjedništva SDP-a Arsen Bauk i Mihael Zmajlović. Bauk priznaje kako situacija zasigurno nije dobra za stranku:

"Ako govorimo o situaciji onda mislimo na sve ovo što se događalo proteklih mjeseci, svakako ne koristi SDP-u, jer činjenica da protiv jednog člana stranke postoje takve optužbe dolazi do određenog gubitka povjerenja i u politiku, a i u tu stranku, što se pokazuje time da se to u našoj stranci poklopilo i rejting pada."

Zmajlović je ustvrdio da je Gradska organizacija takvu odluku donijela zbog razvoja situacije i pritom istaknuo:

"Pa gledajte treba uvijek vjerovati u presumpciju nevinosti, ali ovo su zaista teške optužbe."

Pročitajte više