Sanja Bilač najavila kandidaturu za prvu ženu Splita: Vratit ćemo budućnost našem gradu!

Foto: Sanja Bilač

SANJA BILAČ, bivša HDZ-ovka i velika protivnica Željka Keruma, želi kao neovisna kandidatkinja postati splitska gradonačelnica. Danas je predstavila svoju kandidaturu i ljude koji će biti na njenoj listi ili je podržavaju.

Sanja Bilač i mladi Splita

Bilač se odlučila za mladost kao pokretačku snagu. Na listi će joj biti uglavnom mladi i stručni ljudi, no danas se u hotelu President vidjelo i par starijih, učenijih glava, poput Dejana Kružića, profesora sa splitske Ekonomije, Feđe Klarića, legendarnog fotoreportera Slobodne Dalmacije, bivšeg reprezentativca u vaterpolu Renca Posinkovića, kazališne glumice Brune Bebić Tudor...

Program je, inače, vodila glumica Ana Gruica, koja će se naći na listi Sanja Bilač i mladi Splita.

Pet zašto

"Pitala sam se zašto bi ja trebala postati gradonačelnica. Razloge sam sažela u pet točaka. Zato jer ne želim da se u Gradu Splitu nameće privatni naspram javnog interesa, zato jer Grad Split neće biti privatna firma za uhljebljivanje podobnih, zato je Gradom Splitom želim upravljati, a ne vladati, zato jer se zalažem za odgovornost, a ne podobnost. I zato, na koncu, što ću svoj program provesti argumentirano i dosljedno, kao što sam to i dosad radila", kazala je Bilač. 

"Sanja je Ivana Orleanska naših dana"

"Ona je Ivana Orleanska naših dana i zato je podržavam. Sanja se jasno deklarirala i predstavila, znamo za što se zalaže", kazao nam je Feđa Klarić.

"Sanja je pobudila nadu da će pametni progovoriti i izboriti se za javni interes", kazao je Dejan Kružić. Pohvalio je odabir mladih snaga. To je, po njegovom mišljenju, dobitna formula. Mladost i iskustvo onih koji žele pomoći.

Bilač je, inače, uvjerena u pobjedu. "Mi ćemo sprovesti u djelo ono o čemu drugi samo govore. U našem pobjedničkom timu nema foteljaša. Krajnje je vrijeme da promijenimo sastav splitskog Gradskog vijeća i riješimo se političara koji budućnost vide samo za sebe i svoje. Budućnost je u našim rukama. Pobijedit ćemo i vratiti budućnost Splitu", kazala je Bilač.

 

Pročitajte više