Skupština Srbije o dogovoru s Kosovom iz Bruxellesa

Foto:  rts.rs

ZASTUPNICI Skupštine Srbije raspravljaju o Izvještaju Vlade o tijeku pregovaračkog procesa Beograda i Prištine. Sjednici nazoče premijer Ivica Dačić i svi članovi Vlade...

Skupština Srbije razmatra izvješće Vlade Srbije o dosadašnjem dijalogu s Prištinom u koji je uključen i sporazum koji su u Bruxellesu, 19. travnja, parafirali premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hashim Thaci. Odbor Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju uz žestoku je raspravu usvojio izvješće. Vlada je u izvješću navela da je tijekom dijaloga s Prištinom poštovala Ustav i stalno se konzultirala s predstavnicima lokalnih vlasti na Kosovu i Metohiji.
 
Kažu da su vodili pregovore na planski i sustavan način radi zaštite nacionalnih interesa sukladno Rezoluciji Skupštije Srbije. Briselski sporazum prigoda je da Srbija proba na drugačiji način braniti svoje nacionalne i državne interese, a ne da slavi poraze, poručio premijer Ivica Dačić. Predsjednik Skupštine Nebojša Stefanović rekao je da će sjednica trajati cijeli dan i da će na kraju radnog dana biti glasovanje. Očekujem da uvjerljiva većina od apsolutnog broja zastupnika podrži Izvješće, zato što je to dobro za Srbiju i jamči budućnost ove zemlje, rekao je Stefanović.

Pročitajte više