Slavko Linić bezbrižno uživa na jahti s Jozom Kalemom i prijateljima

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

BIVŠI ministar financija očito se oporavio od političke drame i nedavnog izbacivanja iz SDP-a, kao i financijske krize u kojoj se nalaze hrvatski građani. Fotografi su ga snimili kako bezbrižno uživa na jahti u Tisnom s Jozom Kalemom i ostalim prijateljima.

Jahta je privezana uz rivu, a Linić i prijatelji snimljeni su dok su uživali u ukusnim zalogajima.

Linić i Kalem dugogodišnji su obiteljski prijatelji, zajedno ljetuju i često se privatno druže. Odavna Linića prate glasine kako je svoju političku poziciju koristio za pomaganje prijateljima, među kojima je najistureniji upravo Kalem.

"Prema tome, vjerujem da to što sam ja njegov prijatelj je nešto što dio ljudi pokušava stvoriti taj negativan imidž o meni, ali ... ja svoje prijatelje biram sam. Prema tome, ne odričem se prijatelja zato što oni imaju probleme", izjavio je ranije Linić nakon što je protiv Kalema podignuta optužnica, dodavši da njegovom prijatelju pakiraju paraobavještajne strukture.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu Kalema i njegovu firmu RI Petrol terete za gospodarski kriminal. U optužnici stoji da je Kalem upropastio kamenolom IGM Tounj, te nezakonito stekao 103 milijuna kuna imovinske koristi.

> Kako je Linić izgradio Kalemovo prljavo carstvo

> Plove zajedno Jadranom i uživaju: Kontroverzni Kalem ljetuje s Linićem, a krši njegove zakone?!

> Tko je čovjek s kojim Linić ljetuje: Kontroverzni Kalem carstvo izgradio na naftnom biznisu, afere mu nikad nisu dokazali

> Sud potvrdio optužnicu protiv Linićevog najboljeg prijatelja!

> Linićevom prijatelju Kalemu ministri pomogli da sagradi benzinsku postaju opasnu po život!

 

Pročitajte više