Slavonci ljuti na novo poskupljenje mlijeka: "Cijene neprestano rastu, ali ne i plaće i mirovine!"

Foto: Ilustracija

SVAKIM danom suočavamo se nekim novim poskupljenjima. Iako nije veliko, novo poskupljenje mlijeka razljutilo je Slavonce.

Dukat i Vindija kažu da poskupljenje iznosi četiri, odnosno pet posto. Navode kako su poskupili ulazni troškovi, a i veća je cijena energenata. No, u moru poskupljenja ovo je dodatno oslabilo kupovnu moć građana, pa su i reakcije razumljive.

"Užas, ne samo što se tiče poskupljenja mlijeka, nego općenito svega. A ludnica, sve je skupo. Joj, strašno je, poskupljuje svaki dan nešto. Katastrofa. Mislim da nije u redu na skupoću. Ljudi nemaju stvarno nemaju novaca. Teško se živi. Uopće ne slažem s ikakvim poskupljenjem jer nema nikakvog povećanja plaća ili mirovine. Toga nema", kažu Slavonci.

Nove cijene mlijeka, smatraju Slavonci najviše će pogoditi one koji imaju djecu jer se većinom ono nalazi na svakodnevnom jelovniku.

"Poskupljenje nije dobro u ovo vrijeme kada apsolutno sve poskupljuje. To je samo još jedno dodatno poskupljenje koje će pogoršati situaciju običnog puka, pogotovo mislim na roditelje s malom djecom ili općenito školske djece gdje je mlijeko potrebno", naglašava jedna građanka.

Iz mljekara poručuju kako su samo željeli očuvati postojeću razinu proizvodnje i radna mjesta, te prilagoditi cijene svojih mliječnih proizvoda nepovoljnim uvjetima na tržištu.

Građanima pak ostaje štedjeti i na mlijeku ili čekati akcije u kojima će ono imati povoljnije i pristupačnije cijene.
 

Pročitajte više