Slovenski "hakeri" sazvali povjerenstvo za pružanje azila Ivi Sanaderu

NA INTERNETSKOJ stranici slovenskog Parlamenta danas su se pojavile šaljive najave o sazivanju povjerenstava koja bi trebala odlučivati o dodjeljivanju azila Ivi Sanaderu te imenovanju Chucka Norrisa za vrhovnog zapovjednika slovenske vojske, prenose 24ur.

Internetska stranica slovenskog Parlamenta danas nije radila kako treba. Do "hakerskog napada" došlo je zbog greške u zaštiti same stranice, što je korisnicima omogućilo da slobodno objavljuju informacije na službenoj stranici Parlamenta.

Tako se, između ostalih, najavilo sastajanje Povjerenstva za imenovanje Chucka Norrisa za glavnog zapovjednika slovenske vojske, Povjerenstvo za popularizaciju glazbe Karmen Stavec, Povjerenstvo za dodjelu azila bivšem hrvatskom premijeru Ivi Sanaderu te Povjerenstvo za preimenovanje Demokratske republike Slovenije u Banana Republjik Sloveny.

Voditelj slovenskog Centra za ispitivanje incidenata na internetu Gorazd Božić tvrdi kako je do "napada" došlo zbog greške na web stranici te kako je "budalaštine" mogla vidjeti samo osoba koja ih je objavila. Inače, bez izravne poveznice na objavljen sadržaj drugi korisnici ga nisu mogli vidjeti.

Zato su se "hakeri" potrudili te sve svoje šale objavili na Twitteru, da bi u njima mogli uživati i drugi.

Pročitajte više