Stiže novi kišni vikend: Na Jadranu se očekuju oluje, Meteoalarm izdao crveno upozorenje

Foto: Hina, Meteoalarm

VRIJEME će danas biti djelomice ili pretežno sunčano, stoji u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda. Više oblaka se očekuje na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskim predjelima gdje će osobito prema kraju dana ponegdje biti malo kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom. Ujutro po kotlinama i uz rijeke mjestimice magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati slabo do umjereno, poslijepodne i potkraj dana jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 23 do 28°C, u gorskim krajevima malo niža.

Kišno nevrijeme pogodit će gotovo čitavu Hrvatsku, a najgore će biti u Istri, Kvarneru i Dalmaciji gdje je zbog očekivanog grmljavinskog nevremena izdano crveno upozorenje Meteoalarma. Na području Istre, Kvarnera i Dalmacije očekuje se više od 70 mm kiše, s tim da u Dalmaciji puše i olujno jugo.



Sutra će biti promjenljivo, a na Jadranu i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i pljuskovima s grmljavinom. Oborine mogu biti i obilne. U središnjim i istočnim predjelima očekuju se dulja sunčana razdoblja, a prvi dio dana i suho. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a na Jadranu umjereno do jako jugo. Razmjerno toplo.

I narednih dana će vrijeme biti promjenljivo. Nakon što će u subotu mjestimične kiše biti najviše na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, te u gorju, u noći s nedjelje na ponedjeljak i u ponedjeljak je se očekuje i u ostalim predjelima. Na Jadranu će puhati jugo. Bit će razmjerno toplo, u ponedjeljak svježije.

Upozorenje na opasne vremenske prilike za Jadran i gorsku Hrvatsku

U nekim dijelovima zemlje već danas, a posebice sutra počinje novo kišno razdoblje, a MeteoAlarm je objavio upozorenje na opasne vremenske pojave...

Kišno razdoblje potrajat će do ponedjeljka, a najgore će biti na sjevernom Jadranu i dijelu Dalmacije, te u gorskom području. Predviđa se da će u samo nekoliko sati pasti i više od 50 litara kiše po četvornome metru.

Upozorenje najvišeg stupnja na opasne vremenske pojave objavljeno je na stranicama MeteoAlarma za sjeverni i srednji Jadran. Nevremena bi moglo biti i u gorskoj Hrvatskoj te na karlovačkom području, a moglo bi biti i materijalnih šteta.

Znatno manje kiše bit će u sjevernim dijelovima zemlje.
 

Pročitajte više