Suze opet teku Brodosplitom: Debeljak odgovorio samohranog oca od štrajka glađu, rasplakali se obojica

Foto: Brodosplit

TOMISLAV DEBELJAK uspio je odgovoriti svog radnika 50-godišnjeg Franu Lisicu od štrajka glađu. Premda nam je Lisica, jedan od 254 suspendirana škverana, još prije koji sat tvrdio da će ostati pred portom Brodosplita gladovati do samog kraja, gazda škvera uspio ga je nakon kraćeg i vrlo emotivnog razgovora nagovoriti da odustane.

> Debeljak ostao bez radnika: Svi napustili škver u znak solidarnosti s prekobrojnima!

Svjedoci razgovora tvrde nam da su se obojica rasplakala, a suze su navodno potekle i ljudima koji su gledali ovaj dirljivi susret vlasnika škvera i brodomontera koji već 23 godine zarađuje za kruh u splitskom škveru i sam podiže dvoje djece.

Lisica nam je jutros kazao da štrajka jer ne može podnijeti da ga gazda škvera naziva teroristom. Debeljak je, pak, danas ustvrdio kako nije rekao za prosvjednike da su teroristi, već nasilnici i da nema što s njima razgovarati. Ipak, kada je čuo za problem Frane Lisice, predomislio se.

Mrkva i batina Tomislava Debeljaka: Sad se može sve riješiti i uz malo dobre volje

Iz Uprave Brodosplita izvijestili su nas kako je Debeljak iskazao zanimanje za situaciju u kojoj se nalazi Lisica te mu je rekao kako samo treba kratko napisati zbog čega je sudjelovao u prosvjedu, kojeg Uprava drži nelegalnim. Debeljak je kazao Lisici kako postoji velika mogućnost da se prekine disciplinski postupak.

Nakon razgovora, Lisica je napustio portu i otišao kući, kažu u Brodosplitu. Dodaju i kako je Debeljak popričao s još 15-ak radnika Brodosplita, naglasivši kako škver treba dobre radnike i da se uz dobru volju sve može riješiti. Time je, čini se, završio današnji iznimno uzbudljivi dan u Brodosplitu koji je započeo s nepuštanjem 254 suspendirana radnika u krug škvera, a nastavio kompletnim pražnjenjem pogona. Debeljak je do pressice u podne ostao bez ijednog radnika u svom brodogradilištu.

Nakon što su se strasti slegle, očito je Debeljak zbrojio dva i dva i vidio da ne može sve riješiti batinom. Na koncu se ipak odlučio za malo mrkve, a kako će sve proći, vidjet će se najkasnije u ponedjeljak. Sindikalisti su, naime, najavili kako će svi radnici ponovno van škvera ukoliko se ne puste suspendirani radnici.

Debeljak je najavio i da će protiv odgovornih za organizaciju prosvjeda podnijeti kaznene prijave. 

Pročitajte više