Švaljek: Podržavam Bandića u njegovoj borbi za dostojanstvo

Foto: Hina

ZAMJENICA gradonačelnika Sandra Švaljek potvrdila je da je dobila odgovor Ministarstva uprave u kojem se navodi da ostaje obnašateljica dužnosti gradonačelnika.

"Ministarstvo uprave je poslalo svoje obrazloženje i viđenje situacije. Mi smo taj dopis stavili na web stranicu grada Zagreba kako ne bi bilo zabune i kako bi se svi građani, institucije i poslovni subjekti s kojima grad surađuje, mogli uvjeriti da u ovom trenutku ja obnašam dužnost gradonačelnika", kazala je Švaljek.

Na pitanje podržava li i dalje rad Milana Bandića, odgovara:

"On je trenutačno spriječen u obnašanju svoje dužnosti, ali dijelim i provodim program koji je pobijedio na lokalnim izborima 2013. Njegov rad trenutačno ne mogu podržavati, ali podržavam ga u njegovoj borbi za vlastito dostojanstvo..."

Bez odluke o kandidaturi za gradonačelnicu

Ni ovaj put se nije htjela izjasniti namjerava li se, ako dođe do prijevremenih izbora u gradu, kandidirati za gradonačelnicu. Tvrdi da dosad o tome nije izravno razgovarala niti s jednom strankom.

"Znamo da su u ovom trenutku otvorene mnoge opcije i mnogi scenariji se razrađuju. Naravno da je i meni prošlo kroz glavu što bih u bilo kojem od tih scenarija, no to ću zasad ostaviti za sebe".

Uskoro će i sjednica Gradske skupštine, na kojoj će Švaljek biti predlagač, ali i obrazlagatelj amandmana iz gradske uprave.

"Ako sve ostane kao što jest onda ću ja odgovarati na pitanja na aktualnom satu. Sjednica je zakazana, dnevni red je poznat i ne očekujem nikakve veće turbulencije", dodala je Švaljek.

A dnevnom redu opet bi se mogao naći i Sportski kamp Svetice.

"Izgradnja Sportskog kampa na Sveticama i dalje je u najavi. No još neke detalje nismo uspjeli definirati i raščistiti. Točka je u najavi i nadam se da će do sjednice 26. ožujka biti kvalitetno pripremljena. Ako ne bude, onda ćemo je, nažalost, opet morati povući s dnevnog reda. Nadam se da do toga neće doći", kazala je Švaljek te potvrdila da će na dnevnom redu sigurno biti razdvajanje Ureda za kulturu.

Pročitajte više