Sveprisutni Josipović: Ujutro na štandu, popodne otvara trafostanicu, navečer za katedrom

Foto: FAH

U JUTARNJIM satima Ivo Josipović nalazio se na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, kako bi nazočio svečanom potpisivanju i iskazivanju potpore koju je njegovoj kandidaturi uputila ministrica Vesna Pusić.

Za nekoliko sati Predsjednik je već svečano otvarao novu trafostanicu u Gornjem Knegincu, u blizini Varaždina. No, Josipović ne staje na tome. Nakon svečanosti zakazao je gostovanje na lokalnoj televiziji, a poslije nastupa u planu ima "kavu s građanima".

Za one među mještanima Gornjeg Kneginca kojima ni tri događaja Ive Josipovića u jednome danu neće dostajati, u 18 sati na Sveučilištu Sjever Predsjednik će održati predavanje pod naslovom "Novi ustav – temelj druge Republike".

Plaćena putovanja

I dok predsjednik Josipović poziva na rezove, na smanjenje troškova i na solidarnost, izgleda da postoje područja na kojima radije ne bi "stegnuo kesu". Putovanja diljem zemlje o trošku državnog proračuna, a u svrhu predizborne kampanje, jedno je od tih područja.

Nije prošlo mnogo otkad je Josipović označio siromaštvo i socijalnu isključivost kao ozbiljan problem u Hrvatskoj.

"Gotovo svaki dan dobijem e-mail s ključnom porukom - gladan sam. Imamo cijele kategorije ljudi koje su danas, prije svega zbog nezaposlenosti, u situaciju da teško ili gotovo nikako ne namiruju svoje potrebe", izjavio je prije manje od dva tjedna.

Unatoč tome što krivca za takvu situaciju u zemlji tom prilikom nije htio prokazati, očigledno ne smatra da bi racionalnija potrošnja proračunskih sredstava na svakojake manifestacije u zemlji spadala u kategorija onoga što bi trebalo "podšišati".

Nema predaha

Već sutra Predsjednik putuje za Čakovec, gdje će u 11 sati i 20 minuta prisustvovati promociji prvostupnika Međimurskog veleučilišta, a u13 sati pohodit će otvaranje novog dijela zgrade Gimnazije “Josip Slavenski”.

Ipak, u Čakovcu se Josipović neće zadržati predugo, jer već u 20 sati u Zagrebu ide na koncert Zagrebačke filharmonije u Lisinskom.

 

 

 

Pročitajte više