Tisuće na ulicama zbog grupnog silovanja studentice u New Delhiju: Djevojka nakon tjedan dana uspjela dati iskaz policiji

Foto: AFP

TISUĆE prosvjednika odlučili su ignorirati zabranu prosvjeda u glavnome gradu New Delhiju. Vlasti su zabranile prosvjedovanje nakon što su gomile ljudi gotovo svakoga dana na ulicama krenuli iskazivati nezadovoljstvo i bijes zbog brutalnog silovanja i premlaćivanja 23-godišnje studentice. U današnjem prosvjedu poginuo je jedan novinar.

Policija je prosvjednike drugi dan zaredom pokušala rastjerati vodenim topovima. Neki su se razišli, ali dio ih se čvrsto zagrlilo kako bi odoljeli mlazovima vode u hladnom prosincu. Policija je ljude pokušala rastjerati i suzavcem.

Ranije danas vlasti su postavile barikade po gradu te zabranile okupljanja u centru grada. U jučerašnjem prosvjedu ozlijeđeno je oko 35 prosvjednika i 40 policajaca.

U prosvjedu zbog drugog slučaja zlostavljanja ubijen novinar

CNN javlja da je u prosvjedu zbog drugog slučaja zlostavljanja u sjeveroistočnoj indijskoj državi Manipuru ubijen TV novinar Th. Nanao. Prosvjed je postao vrlo nasilan, policija je zapucala, a pucnjavi je ubijen novinar. Tamo se prosvjedovala zbog zlostavljanja lokalne glumice koju je prije nekoliko dana tijekom nastupa napao militant.

Studenticu i njenog prijatelja su napadači prebili čeličnim šipkama dok su satima vozili autobus gradskim ulicama, čak i pored policijskih punktova

Podsjećamo, Indiju je potresla šokantna vijest o grupnom silovanju 23-godišnje studentice u autobusu gradskog prijevoznika u glavnom gradu New Delhiju 16. prosinca. Studenticu i njenog prijatelja su napadači, između ostaloga, prebili čeličnim šipkama dok su satima vozili autobus gradskim ulicama, čak i pored policijskih punktova. Par je prevezen u bolnicu, a djevojka je bila u kritičnom stanju i borila se život. Nakon tjedan dana je uspjela dati iskaz policiji. Policija je vezano uz taj slučaj uhitila šestero ljudi, uključujući vozača autobusa i njegovog pomoćnika.

Djevojka i mladić su ušli u autobus u dijelu grada koji se naziva Munirka te su išli prema Dwarki u jugozapadnom Delhiju. Vraćali su se kući nakon kina u shopping centru na jugu grada. Napala su ih najmanje četvorica muškaraca.

The Times of India piše da je grad ovim posljednjim incidentom potvrdio ozloglašenu reputaciju kao "indijski centar silovanja". Naime, stopa silovanja u tom je gradu mnogo viša nego u drugim indijskim gradovima te veličine. Ove je godine u tom gradu prijavljeno preko 600 slučaja silovanja.
 

Pročitajte više