Trebao svjedočiti protiv lokalnog narkobossa u Srbiji: Nastavniku tjelesnog i dileru čupali nokte pa ga ubili

Ilustracija: Index

SREĆKA ĆIRIĆA (49), nastavnika tjelesnog odgoja i instruktora karatea, koji je prekjučer pronađen ubijen u Ulici Rahele Ferari u Padinskoj Skeli, ubojice su prije zločina mučili čupajući mu nokte na lijevoj ruci, javlja Blic.

"Srećko je samo izašao iz kuće u ponedjeljak", bila je kratka supruga žrtve, koja je u obiteljskoj kući jučer bila s dvije kćeri.

Ćirićevo tijelo su prekjučer u šumi pronašli susjedi u blizini kuće u kojoj je živio, a policija je nakon dolaska ustanovila da je ubijen hicem u potiljak. Na lijevoj šaci bili su vidljivi tragovi krvi, a kasnije je utvrđeno da su mu napadači iščupali nokte. Zato se i pretpostavlja da je ubojica prethodno mučio Ćirića, a potom ispalio kobni hitac. Nitko od susjeda nije čuo ništa neobično, a pokraj tijela su pronađeni bejzbol palica, ženske najlonke i dva paketića marihuane.

Trebao svjedočiti

Ćirić je odranije poznat policiji i bio je pod sumnjom da je kao član borčanskog narkoklana preprodavao drogu, ali protiv njega nikad nije pokrenut postupak jer nije bilo dovoljno dokaza. Kao mogući motiv ubojstva spominje se Ćirićevo svjedočenje protiv vođe klana Dalibora Ristića Dače, kome se sudi za brojna kaznena djela pred Višim i Specijalnim sudom u Beogradu. Nakon što se za njim tragalo 14 mjeseci, Ristić je uhićen u inozemstvu krajem 2012.

Direktorica: Bio je korektan

Merica Buj-Bjelogrlić, direktorica Osnovne škole "Olga Petrov" iz Padinske Skele, u kojoj je Srećko Ćirić predavao tjelesni odgoj, navela je da u posljednje dvije godine nije stigla ni jedna prijava ili policijski dopis o ubijenom nastavniku.
"Ćirić je nastavnik 20 godina i svoj posao je obavljao korektno", objasnila je za Blic.

Pročitajte više