U Kairu konferencija donatora za Gazu: Donatori strahuju da novac neće biti potrošen transparentno

Foto: FAH

NAJVAŽNIJI je zadatak palestinske vlade nacionalnog jedinstva, koja se u četvrtak sastala prvi put nakon što je osnovana u lipnju, obnova teritorija Gaze opustošenog izraelskim napadima u srpnju i kolovozu.

Palestinska vlada nacionalnog jedinstva sastavljena je u lipnju nakon godina razdora između Hamasa koji je na vlasti u Gazi i Fataha koji upravlja Zapadnom obalom.

To vijeće ministara koje vodi premijer Rami Hamdalah treba konferenciji donatora u nedjelju u Kairu poslati jasnu poruku da će novac za obnovu Pojasa Gaze upotrijebiti odbor neovisnih osoba.

Hamdalah: Obnova na vrhu popisa prioriteta vlade


Premijer Hamdalah je istaknuo da je obnova na vrhu popisa prioriteta vlade, nakon analize šteta nastalih u izraelskim bombardiranjima u srpnju i kolovozu.

"Najveći prioritet ove vlade je jamčiti stanovnicima Gaze povratak normalnog života i jedinstvo sa Zapadnom obalom", rekao je premijer, a pozdravili dužnosnici Hamasa po njegovom dolasku na prijelaz Erez između Izraela i Pojasa Gaze.

Potencijalni donatori strahuju da njihov novac neće biti potrošen na transparentan način, u obnovi teritorija Gaze koje izlazi iz trećeg rata u posljednjih šest godina.

Pročitajte više