U nastavku akcije "Gladius 2" uhićeni dileri koji su preprodavali drogu u dolini Neretve

Ilustracija: Arhiva

ODJEL za suzbijanje kriminaliteta droga PU dubrovačko-neretvanske u petak je na području doline Neretve uhitio više osoba koje se osnovano sumnjiči da su povezani s nedozvoljenom proizvodnjom i preprodajom opojnih droga, piše Dubrovački vjesnik.

Policijska akcija odigrala se od 17.20 do 18.15 sati, a uhićenja su uslijedila nakon višemjesečnih istraga i uske suradnje s policijom država regije. Navodno je riječ o nastavku serije uhićenja u prošlotjednoj akciji "Gladius 2" tijekom koje je na području Hrvatske uhićeno šest osoba.

Navodno su svi osumnjičenici su s područja Metkovića, a u subotu bi ih djelatnici Narko-odjela trebali privesti nadležnom Državnom odvjetništvu, te dežurnom sucu istrage koji će odlučiti o tome hoće li ostati na slobodi do okončanja istrage. Očekuje se da bi istraga danas trebala biti otvorena.

Svi uhićeni su do 20.45 sati sprovedeni u Dubrovnik u objekt Ville Palma, gdje su krim- inspektori kratko potom počeli s operativnom obradom. Jedan nabildani osumnjičenik tijekom privođenja se pokušavao sakriti od objektiva i fotoreportera. Dubrovački vjesnik neslužbeno doznaje da su u Dubrovnik privedeni Nikica Prusac (32) i njegov brat Danijel Prusac(34) te Ivan Medak(32) i Mirko Čarapina(51), a sumnjiče se zbog preprodaje kokaina i marihuane u dolini Neretve. Nakon pretrage su pušteni i prijavljeni zbog posredovanja u prodaji Danijel Knežić(35) i Antonio Keža(42).

Pročitajte više