"U nesreći smo svi jednaki": Hrabri Sarajlija nesebično pomogao ozlijeđenim Hrvatima kod Bihaća

DVA DANA nakon stravične nesreće na magistralnom putu M-5 Bihać - Bosanski Petrovac, čiji su tragični epilog četiri izgubljena života hrvatskih državljana, 45-godišnji Sarajlija Fuad Hodžić, vozač hladnjače firme "Elftrans", i dalje smatra da nije učinio ništa posebno, piše Dnevni Avaz.

Skromni Hodžić, vozeći kamion prema Bihaću, ugledao je užasan prizor - dva uništena automobila pored ceste koja su gorjela, čuo jauke i zapomaganja preživjelih. Potrčao je na lice mjesta, aparatom za gašenje ugasio požare na autima, izvadio preživjele i pozvao policiju i liječnike

"Kada sam čuo jauke 12-godišnje Magdalene Šimić na zadnjem sjedištu Mercedesa, pomislio sam na svoju mlađu kći. U nesreći smo svi isti, treba biti čovjek i pomoći", iskreno je rekao Hodžić.

Plemeniti podvig stanovnika sarajevskog naselja Šip, naravno, nije zasjenio strašnu nesreću, ali joj je dao plemenitu supstancu. Fuad Hodžić u danom trenutku bio je "samo to" - čovjek.

Podsjetimo, četiri hrvatska državljanina smrtno su stradala u prometnoj nesreći kod mjesta Vrtoče (BiH). Nesreća se dogodila na magistralnom pravcu Bihać Sarajevo oko sedam sati ujutro, a još dvije osobe teško su ozlijeđene. Liječnici se u Kantonalnoj bolnici u Bihaću bore za njihove živote.

U prometnoj nesreći sudjelovala su dva automobila i to zagrebačkih i riječkih registarskih oznaka, a riječ je o Mercedesu i VW Polu. Policija je potvrdila kako su tri osobe su poginule na licu mjesta, dok je četvrta osoba preminula od ozljeda u bolnici. Poginule su po dvije osobe iz svakog automobila. Sarajevsko Oslobođenje piše kako su živote izgubili Zdravko i Finka Babić, te Zlatko i Ruža Šimić, dok su ozlijeđeni Ivo Babić i 13-godišnja M. Šimić. Podsjetimo i to kako se jutros po medijima spekuliralo kako je među ozlijeđenima i jedno dijete, a spekulacije su se nažalost pokazale točnima.

Pročitajte više