U sukobima u Tunisu ranjeno šest policajaca

Foto: FAH

ŠEST pripadnika tuniških snaga sigurnosti je ranjeno, a žandarmerijska postaja u El Fauaru je zapaljena tijekom sukoba s prosvjednicima koji traže zaposlenje, izvijestilo je u subotu ministarstvo unutarnjih poslova.

"Šest agenata Nacionalne garde i policije ozlijeđeno je u petak navečer i u subotu ujutro, a grupa prosvjednika uspjela je ući u žandarmerijsku postaju i ondje podmetnuti vatru", stoji u priopćenju ministarstva te se dodaje da su prosvjednici bili naoružani lovačkim puškama i kamenjem.

El Fauar, koji se nalazi u okrugu Kebili, poprište je sporadičnog nasilja otkad su mediji izvijestili da je ondje pronađen izvor nafte. Nakon toga su "mlađi stanovnici okruga počeli prosvjedovati tražeći da ih se zaposli u naftnim tvrtkama u Kebili te da se regija, u kojoj ima puno nezaposlenih, angažira na vlastitom razvoju", kazao je mjesni dužnosnik za AFP.

"Nije mi jasno zbog čega oni koji prosvjeduju zbog socijalnih pitanja i zalažu se za razvoj regije podmeću požar u žandarmerijskoj postaji", komentirao je ministar unutarnjih poslova Najem Gharsali događaj za radio Shems.

 
 
 

Pročitajte više