Udruga Hrabro dijete kod Josipovića: Žele izgraditi rehabilitacijski centar za oporavak teško bolesne djece

Foto: Facebook

IVO JOSIPOVIĆ na Pantovčaku je primio izaslanstvo Udruge Hrabro dijete iz Nove Gradiške.

Izaslanstvo je upoznalo Josipovića sa svojim aktivnostima, a to su prije svega, pružanje informacije o novitetima u liječenju malignih bolesti, organizaciji smještaja roditelja za vrijeme liječenja njihove djece, pružanju psihološke pomoći obiteljima nakon saznanja o bolesti djeteta.

Iz Udruge Hrabro dijete izrazili su želju za izgradnjom rehabilitacijskog centra u Strmcu gdje bi djeca iz svih krajeva Hrvatske dobila priliku za oporavak na svježem zraku uz adekvatnu pomoć stručnog osoblja. Josipović je izrazio podršku Udruzi, te podržao ideju izgradnji rehabilitacijskog centra kako bi se njegovom realizacijom omogućio brži i kvalitetniji oporavak oboljele djece, priopćeno je s Pantovčaka.

Udruga Hrabro dijete okuplja roditelje i djecu oboljelu od malignih bolesti, te zajedno s drugim udrugama iz Hrvatske pokušavaju pomoći i ublažiti probleme obitelji u borbi s opakim bolestima. Udrugu je osnovala Jasminka Žužić čiji je najstariji sin Berislav također obolio od zloćudne bolesti prije nekoliko godina.

Od 2001. do 2007. godine u Hrvatskoj je od malignih bolesti oboljelo 1315 djece, a u prosjeku ih na godinu oboli 188, što znači da svaki drugi dan oboli jedno dijete. Maligne bolesti su, nakon nesreća, prvi uzrok smrtnosti djece. U slučaju pravovremenog i adekvatnog liječenja od raka se izliječi od 70 do 90 posto djece.

Udruga je pokrenula nekoliko humanitarnih akcija kojima pokušavaju dodatno senzibilizirati javnost na probleme s kojima se susreću obitelji oboljele djece, među kojima je i prikupljanje donacija za liječenje u inozemstvu male Nore Šitum.

Pročitajte više