Uhićeni mladi, "atletski građeni" kriminalci: Pljačkali s plastičnim pištoljem, jedan ima 17 godina!

ZAGREBAČKA policija priopćila je da je provedeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, 20-godišnjakom i 17-godišnjakom zbog osnovane sumnje da su počinili šest razbojništava u zagrebačkim i sesvetskim poslovnicama poduzeća za otkup plemenitih metala iz Kastva.   

Osumnjičeni 21-godišnjak i 20-godišnjak su 26. svibnja u Ivanićgradskoj ulici i 26. lipnja u Sesvetama u Ulici Jakova Gotovca u poslovni za otkup plemenitih metala uz prijetnju plastičnim pištoljem počinili razbojništvo nad zaposlenicama otuđivši nakit i novac. Dok je 21-godišnjak 28. srpnja sam počinio razbojništvo uz verbalnu prijetnju zaposlenici u istoj poslovnici u Sesvetama otuđivši novac i nakit. 

Također, 21-godišnjak i 17-godišnjak su 4. lipnja i 25. srpnja u I. Kozari putu u poslovnici za otkup plemenitih metala uz prijetnju plastičnog pištolja počinili razbojništvo nad zaposlenicama otuđivši novac i nakit. Nadalje 1. kolovoza u Ivanićgradskoj ulici 17-godišnjak je sam uz prijetnju plastičnog pištolja počinio razbojništvo nad zaposlenicom, otuđivši novac i nakit.      

Ukupno počinjena šteta ovim razbojništvima procjenjuje se na oko 55 tisuća kuna.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 21-godišnjaka i 20-godišnjaka podnijeto je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu. Protiv 17-godišnjaka podnijeto je Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež te su sva trojica predani pritvorskom nadzorniku.    

Pročitajte više