Uzbuna u Osijeku: Vatrogasci lokalizirali golemi požar koji je buknuo u tvornici plastike

Screenshot: YouTube/STV, Google Maps/Street View

VEČERAS u 21 sat veliki požar proširio se tvornicom Drava International u Brijestu, na rubnome dijelu Osijeka. Iz još neutvrđenih razloga, planuli su spremnici koji su čuvali 10.000 litara nafte, a požar je zaprijetio širenjem na pogon sa skupocjenim strojevima i ogromnim količinama polietilentereftalata, javlja RTL.

Požar je lokaliziran oko 22 sata, a policija nije zaprimila dojave o ozlijeđenima.

Neslužbeno se doznaje kako su u tvornici za vrijeme izbijanja požara ljudi još uvijek radili, jer se u tvrtki radi u tri smjene. Ipak, radnici su evakuirani na vrijeme.



Tvrtka Drava International bavi se proizvodnjom, reciklažom i preradom plastike.

Vatrogasne postrojbe JPVP Osijek i DVD-ovi iz Osijeka i okolice krenule su na teren,
izvijestili su iz Centra 112.

Premec: Buknula je jedna od hala tvrtke

Darijo Premec, glasnogovornik PU osječko-baranjske, za Index je kazao kako se cestovni i željeznički promet odvijaju normalno.

"Mogu vam reći da je prva dojava stigla u 20.44 sata, o tome kako je požar buknuo u jednoj od hala tvrtke. Što se tiče stanja u prometu, cestovni promet se odvija normalno i tu nema poteškoća. Željeznički promet je također redovan, ističem to jer je u blizini željeznička pruga.

Za sada nemamo dojava o ozlijeđenim osobama", kazao nam je Premec.

Požar buknuo na 200 metara od kuća, lokaliziran oko 22 sata

Na stotinjak metara od hale zahvaćene vatrom nalazi se trafostanica, a u blizini su i skladište i punionica plina INE. Usto, prve kuće u naselju Brijest, u kojem gori hala tvornice, od tvornice su udaljene tek 200-tinjak metara, javlja Nova Tv.

Boris Banjan, zapovjednik javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka, kazao je kako je požar, unatoč tome što ga je bilo veoma teško gasiti, lokaliziran oko 22 sata. Dodao je i kako je nastala velika materijalna šteta.

Banjan napominje kako je postojala opasnost za gasitelje, jer se moglo dogoditi da neki od kompresora eksplodira, a i nafta, kada gori u velikim količinama i na visokoj temperaturi, također predstavlja opasnost, jer u jednom trenutku može eksplodirati u obliku velike buktinje.

Po dolasku na mjesto događaja osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izjavio je kako je pravodobnom i brzom intervencijom svih službi, prije svega vatrogasaca, požar u cijelosti stavljen pod nadzor.

Ocijenio je kako je situacija bila kritična, jer je požar buknuo u dijelu tvornice, u kojem se nalaze spremnici goriva, ali je brzim djelovanjem vatrogasaca požar u cijelosti stavljen pod kontrolu.

Dodao je kako, po njegovim saznanjima, obližnja naselja nisu bila u opasnosti.

Hala Drava Internationala


 

Pročitajte više