Velika potraga u Kaliforniji: Bivši policajac u krvavom osvetničkom pohodu ubio tri osobe

Screenshot: YouTube

NA JUGU Kalifornije u tijeku je velika policijska potraga za 33-godišnjim Christopherom Jordanom Dornerom, bivšim policajcem kojeg se sumnjiči za ubojstva tri osobe. Tisuće policajaca već su pretražili gotovo cijelo područje od Kalifornije pa sve do granice s Meksikom.

Dorner se smatra iznimno opasnim, a pretpostavlja se da je naoružan s nekoliko vrsta vatrenog oružja. Ovaj bivši policajac osumnjičen je za ubojstva svoje košarkaške trenerice i njezinog zaručnika, kao i jednog policajca koji je poginuo nakon što je Dorner otvorio vatru na policijsku postaju u srijedu navečer po lokalnom vremenu. Tada je ozlijedio još dvojicu svojih bivših kolega.

Pretpostavlja se da su ubojstva osveta zbog otpuštanja iz policije još 2008. godine. Kako piše Fox News, Dorner je optužen zbog davanja lažnih iskaza. Nakon što je dobio otkaz, na internetu je objavio "manifest" u kojem je upozorio da će se osvetiti svima koji nose policijske uniforme u Los Angelesu, bez obzira bili oni na dužnosti u tom trenutku ili ne.

Policija također istražuje paket koji je Dorner navodno poslao jednom novinaru CNN-a početkom veljače, a u kojem se nalazila poruka, DVD i jedan metak. Na poruci je pisalo: "Nikada nisam lagao".

Jedna je 71-godišnja žena, tijekom dostavljanja novina, teško ozlijeđena jučer navečer po lokalnom vremenu nakon što je policija zamijenila njezin kombi za onaj kojime se vjeruje da upravlja odbjegli Dorner. Policija je otvorila vatru i teško ozlijedila 71-godišnjakinju. Ona se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi, ali joj je stanje stabilno.

Pročitajte više