Veliki prosvjed zbog otpuštanja u HT-u: Dosta pohlepe, radnici su iznad profita

DANAS je u organizaciji Sindikata telekomunikacija organiziran veliki prosvjed zbog najave iz HT-a da će otpustiti oko 450 zaposlenika. Sindikat od Uprave HT-a traži da odustane od planiranih otkaza, dok su Vladi uputili poziv da stvori zakonodavno okvir koji će štititi gospodarstvo Hrvatske.

"Umjesto odljeva profita stranim vlasnicima, tražimo porezni okvir koji će poticati investiranje u Hrvatskoj i čuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta u Hrvatskoj", poručili su iz Sindikata telekomunikacija.

Prosvjed je počeo točno u podne na Trgu bana Jelačića, nakon čega je povorka radnika organiziranih u tri sindikata pod okriljem HT-a i pridruženih prosvjednika krenula prema brojnim drugim lokacijama u gradu.

Otišli su pred veleposlanstvo Njemačke uručiti protestno pismo sa zahtjevom da Deutsche Telekom prestane izvlačiti profit iz Hrvatske i počne ulagati u domaću infrastrukturu i radna mjesta.

Povorka je stigla i ispred Zagrebačke burze gdje su se prosvjednici ostaim dioničarima obratili s porukom "Dosta pohlepe, radnici su iznad profita". Najavljen je i odlazak  pred Hoto toranj, u kojem se nalazi uprava HT-a, od koje će tražiti dijalog o zaštiti interesa HT-ovih radnika.

Pročitajte više