Vila Baldovina stajala je 10 dana, ali je uklonjena tek kada je išarana grafitima protiv Baldasara

Foto: Index

NEVJEROJATNO, ali istinito. Ružna montažna kućica, koja je 10 dana stajala kraj ugibališta kod Starog Placa u Matoševoj ulici, uklonjena je rano jutros, i to, čini se, po osobnoj direktivi gradonačelnika Splita Ive Baldasara.

Nalog za uklanjanje je stigao tek nakon što je kućerak jučer išaran grafitima protiv Baldasara. Objekt je posprdno nazvan Vila Baldovina, a dobio je i kategorizaciju od pet zvjezdica. 

Baldasar se iznenadio, samo čime?

Pitali smo Grad Split što kažu o kućici, ali nam ništa nisu odgovorili. Baldasar je, pak, za Dalmatinski portal izjavio kako su se i sami iznenadili izgledom kućice za čije je postavljanje dalo odobrenje Gradsko vijeće još u travnju, a u kojoj je trebala početi raditi mjenjačnica u vlasništvu 100-postotnog invalida Domovinskog rata. Nije, nažalost, specificirano, što ga je to točno iznenadilo.

Vila Baldovina potrajala samo jednu noć

Nejasno je, naime, ostalo kako se Baldasar tako iznenada iznenadio kada kućica već gotovo dva tjedna stoji u Matoševoj, jednoj od najfrekventnijih splitskih ulica, gotovo u samom središtu grada. Prije će biti da se neugodno iznenadio što je sve ispisano po njoj pa je onda brzopotezno naložio uklanjanje.

Vila nazvana po splitskom gradonačelniku potrajala je tako samo jednu noć. A da nije na njoj tako intervenirano, tko zna dokad bi tako ružna stajala.

Pročitajte više