Vođa ruskih komunista: Američki veleposlanik u Libiji samo je požnjeo što je posijao

AMERIČKE vlasti kazale su kako komentari koje je Gennady Zjuganov na Twitteru objavio o smrti američkog veleposlanika u Libiji neće proći bez posljedica.

Ranije ovog tjedna, lider Ruske komunističke partije na svom je službenom Twitter profilu napisao kako je američki veleposlanik Christopher Stevens "upucan poput psa", uz naznaku kako je "samo požnjeo ono što je posijao". Dužnosnici u SAD-u bili su vrlo razočarani i iznenađeni takvim komentarima jer je Zjuganov dotad održavao bliske kontakte s američkim veleposlanstvom u Moskvi. To više neće biti slučaj.

Press služba je objavila samo najzvučnije fraze


Zjuganovovi suradnici potom su kazali kako je njegovim Twitter profilom upravljao jedan član stranačke press službe, ali ovaj tvrdi da je samo prenio šefove tvrdnje, od riječi do riječi. Nakon što je priča dobila publicitet, sam Zjuganov je kazao kako su njegove riječi izvučene iz konteksta i distorzirane od strane press službe. Tvrdi da su njegove opaske bile puno duže, ali da ih je press služba sabila u samo dvije tri najzvučnije fraze.

Međutim, Zjuganov nije pobjegao od svoje teze, odnosno svog pogleda na širu sliku. Novinarima je na press konferenciji kazao kako je miješanje NATO zemalja u interne poslove drugih zemalja svijet ponovno dovelo na rub velikog rata. "Čitavu sjevernu Afriku, Bliski istok i Siriju su pretvorili u krvavi nered", kazao je Zjuganov.

Amerikancima se o glavu obila njihova politika miješanja i zanemarivanje muslimanske tradicije

Naglasio je kako se nijedna normalna osoba ne može biti sretna zbog širenja nasilja u ovim zemljama, ali je odmah dodao kako se tu američka politika miješanja jednostavno SAD-u obila o glavu. "Isti taj veleposlanik sudjelovao je u stvarnoj vojnoj kampanji protiv libijskog vodstva, davao instrukcije i financijska sredstva, dok su NATO-ovi bombarderi zemlju pretvorili u ruševinu", kazao je Zjuganov.

Objasnio je kako je komentar "upucan poput psa" bio referenca na Gadafija, koju je morao upotrebiti kako bi pokazao da se američko zanemarivanje muslimanske tradicije okrenulo protiv njenih veleposlanstava i diplomata. "Sve to barbarstvo i nasilje izazivaju žaljenje. Ali moramo zapamtiti da uvijek žanjemo kako sijemo. To je bit mojih izjava", zaključio je čelnik Ruske komunističke partije.

Pročitajte više