Vratio se sa skijanja? Milanović Pahoru uputio čestitku

Foto: Goran Mehkek/Cropix

IZ VLADE još nema odgovora gdje je točno bio Milanović za vikend, tko je sve s njim bio te koliko je navodno skijanje u Austriji koštalo, ali je potvrda da se nešto "radi" na dobrosusjedskim odnosima ipak stigla. Možda je Milanović trebao u Sloveniju na skijanje?

Naime, jutros je na stranicama Vlade osvanula čestitka premijera Milanovića novoizabranom slovenskom predsjedniku Borutu Pahoru.

"Poštovani gospodine predsjedniče,

Iskreno Vam čestitam na uvjerljivoj pobjedi na predsjedničkim izborima u Republici Sloveniji. Radujem se budućem partnerstvu na dobrobit obiju zemalja, odnosima koji će promicati dobrosusjedstvo i suradnju na bilateralnim, regionalnim i europskim pitanjima. Uvjeren sam da će Vaše iskustvo pomoći da ostvarite sve svoje političke vizije i da će preuzimanje predsjedničke dužnosti u sadašnjim, osobito složenim uvjetima, značiti dodatni izazov i poticaj za još predaniji rad na boljitku Slovenije. U ime Vlade i svoje osobno, želim Vam puno uspjeha u obavljanju ove časne dužnosti.", stoji u Milanovićevoj čestitci.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić također je uputio čestitku novoizabranom predsjedniku Slovenije Borutu Pahoru.

"Preuzet ćete najvišu funkciju u državi u složenim prilikama, kako u Sloveniji, tako u regiji, ali i u Europskoj uniji čija je Slovenija članica, pa i u svijetu. Želim Vam da nađete pravu mjeru, ali i da zadržite podršku slovenske javnosti, u suočavanju s problemima koje Vaša zemlja neće moći izbjeći", stoji u Mesićevoj poruci Pahoru. Također Mesić je poželio Pahoru da svom mandatu posveti više pozornost potrebi unapređivanja slovensko-hrvatskih odnosa te prevladavanja otvorenih pitanja što ih opterećuju, a na dobrobit obiju država i svih njihovih građana.

 




 

Pročitajte više