Za Bandića samo najbolje: Grad Zagreb troši 1,5 milijuna kuna na delicije iz cateringa

Foto: Guliver Image / Getty Images (Ilustracija)

ISTARSKI fuži s tartufima, dalmatinska pašticada s domaćim zelenim njokima, file od škarpine u škartocu s povrćem, carpaccio od dimljene tune servirane na podlozi od rikule, janjetina na bašćanski s krumpirom i ružmarinom, pureća prsa punjena guščjom jetrom i vrganjima u umaku od Pinota sa širokim rezancima i mrkvom, file lososa u kopru s duchess krumpirom, jadranska tuna u limunu...

Sve ovo, ali i brojne druge delicije, naći će se uskoro na tanjuru Milana Bandića i ostalih gradskih dužnosnika. Na prigodnim domjencima koje organizira Grad Zagreb jest će se, ako je suditi po nedavno raspisanoj javnoj nabavi za usluge cateringa, samo vrhunska hrana.

S najboljim ponuditeljem Grad Zagreb sklopit će dvogodišnji ugovor o uslugama cateringa. Građane Zagreba sve će to koštati, kako stoji u natječajnoj dokumentaciji, 1.235.405,00 kuna. Bez PDV-a, naravno. Kad se uračuna 25 posto PDV-a, cifra se penje na 1.544.256,25 kuna.

Grad Zagreb kao naručitelj unaprijed je potencijalnim ponuđačima propisao kakvu hranu žele na svojim domjencima. Na ponuđačima je sad da izračunaju koliko bi ih koštala priprema jela koja su poželjeli gradski starješine, te da dostave svoje ponude. Najbolji ponuditelj osiguravat će catering za potrebe gradskih evenata u naredne dvije godine.

 

 
 
 
 

Pročitajte više