Zagrepčani više ne žele Bandića

Foto: Nova TV

OTKAD Milan Bandić ne obnaša dužnost gradonačelnika, u Zagrebu se ništa bitno nije promijenilo. Mišljenje je to, prema istraživanju koje je objavila Nova TV, čak 65 posto građana Zagreba.

Dvadeset posto građana smatra da se stanje u Zagrebu poboljšalo otkad Bandić nije gradonačelnik, a samo njih 12 posto misli da je situacija gora nego ranije.

Prema istoj ovoj anketi, na izvanrednim bi izborima samo 27 posto Zagrepčana glasalo za Bandića, dok bi 63 posto glasalo za nekog drugog. Osam posto birača je neodlučno.

Čak 68 posto građana smatra da Bandić zbog kaznenog progona više ne bi trebao obnašati javne funkcije, dok 26 posto smatra da bi Bandić i dalje trebao biti javni dužnosnik. Da bi Bandić zbog optužnice i istrage koji su protiv njega pokrenuti odmah trebao dati ostavku smatra 46 posto birača u Zagrebu, dok ih 40 posto smatra da bi ostavku trebao dati tek ako bude osuđen. Deset posto građana smatra da Bandić uopće ne treba davati ostavku.

Na pitanje tko bi bolje obnašao dužnost gradonačelnika - Bandić ili Sandra Švaljek - 43 posto birača svoj glas dalo je Švaljek, a 35 posto Bandiću. Njih 16 posto ne neodlučno, a 6 posto na ovo pitanje odgovara "nitko od njih dvoje".

Ovo istraživanje provedeno je isključivo među Zagrepčanima i to u posljednja dva dana otkako je Bandić najavio politički angažman i moguće izbore u gradu.

Pročitajte više