Adis Abeba: Koncert u Marleyevu čast kao godišnji festival

REGGE koncert u čast 60. obljetnice rođenja glazbene legende Boba Marleya, na kojem se u Adis Abebi okupilo više od 200.000 Etiopljana, mogao bi prerasti u središnji godišnji glazbeni festival u Africi, objavili su organizatori u ponedjeljak.

Organizatori iz Zaklade Boba Marleya izjavili su da se nadaju da će ovaj festival iduće godine premjestiti u neku drugu afričku zemlju kako bi se odala počast Marleyu čije pjesme "Africa Unite" i "Get Up Stand Up" odjekuju kontinentom od 70-ih godina.

"Želimo vidjeti afričko jedinstvo", kazala je Desta Meghoo-Peddie, direktorica zaklade koja je uspostavljena kako bi se nastavilo Marleyjevo nasljeđe nakon njegove smrti od raka 1981. godine.

"Nadamo se da ćemo premjestiti koncert u drugu afričku zemlju i to je naš plan", rekla je Mehgoo-Peddie na konferenciji za novinare na kojem su bili neki od izvođača - Lauryn Hill i Angelique Kidjo.

Meghoo-Peddie je odbila reći koja bi zemlja mogla biti sljedeća, istaknuvši da će najprije sakupiti prijedloge.

Oko 200.000 Etiopljana, od kojih su mnogi bili odjeveni u crvene, žute i zelene boje i s dreadlocksima na glavi, okupilo se na glavnom trgu u Adis Abebi kako bi proslavili 60. obljetnicu rođenja Jamajčanina Boba Marleya.

Pročitajte više