Adlešić: Vlada se treba baviti gospodarskim temama

HSLS-ova potpredsjednica i saborska zastupnica Đurđa Adlešić pozvala je danas Vladu da se počne baviti gospodarskim temama, rekavši kako se boji da će svu pažnju političke scene u iduća 2 do 3 mjeseca privući lokalni izbori i unutarstranačka prepucavanja.

"Pred svake izbore, politička se scena okreće sama sebi i bavi se problemima na koje, kako se pokazuje, nisu imune ni najjače stranke", kazala je Adlešić, na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, ocjenjujući da bi takvi događaji mogli paralizirati cijeli sustav vlasti.

Vladu je stoga pozvala da se usredotoči na gospodarske teme, te da građanima objasni što bi se moglo dogoditi propusti li Hrvatska i ljetni termin za početak pregovora o ulasku u EU, u lipnju.

"Vlada mora odgovoriti na pitanje može li gospodarska nerazvijenost Hrvatskoj postati veća prepreka od slučaja generala Gotovine ", rekla je Adlešić.

Dodala je kako je zabrinuta zbog negativnih trendova, poput rasta broja nezaposlenih i proračunskog deficita.

MMF-ovu preporuku smanjenja ulaganja u zdravstvo potpredsjednica HSLS-a smatra izravnim udarom na građane, a Vladi je preporučila da "umjesto rezanja, krene na reforme".



(Hina) xibob ysp

Pročitajte više