Afera Podravka: HDZ traži Sanaderovu pomoć?

NA JUČERAŠNJEM hitnom sastanku vrha HDZ-a na kojem se raspravljalo o aferi u Podravci i napadima na ministra Polančeca, prisustvovao je i počasni predsjednik stranke Ivo Sanader.

Kako prenosi Večernji list, na pitanje je li se na sastanku razgovaralo o smjeni ministra Polančeca, premijerka Kosor je odgovorila negativno dodajući da se razgovaralo o "predsjedničkoj kampanji A. Hebranga, o nekim novim idejama, ali i o iznenađenjima", ali premijerka nije željela otkriti o kakvim se iznenađenjima radi.

Premijerka je dodala da koalicijski partneri vladajuće stanke nisu od Vlade tražili Polančecovu smjenu nakon uhićenja čelnih ljudi Podravke.

"Kriv jer ništa nije znao"

Ipak, čini se da je hitan sastanak ipak održan upravo zbog  aktualne afere u Podravci, napada na Polančeca i posljedicama koje će ta afera ostaviti na predsjedničku kampanju Andrije Hebranga.

Trenutna sudbina Damira Polančeca je u rukama glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića, koji će uz slučaju dovoljno prikupljenih dokaza, Polančeca pozvati na ispitivanje ili privesti. Istovremeno, Polančecovi kolege tvrde da on nije umješan u malverzacije u Podravci te da mu se može zamjeriti samo to što za njih "nije znao".

Neverbalna komunikacija otkriva Polančeca

Stručnjakinja za komunikacijske vještine Ljiljana Buhač, opisujući Damira Polančeca u posljednjim istupima kaže da se "na Polančecu se jasno vidi da je umiješan u ovo što se događa, a njegov govor tijela u suprotnosti je s onim što izjavljuje".

Buhač dodaje da je potpredsjednik Vlade izrazito nervozan te da su mu pokreti izrazito robotizirani. "Nervoza izbija na površinu u sitnom detalju: neprestano licka usnice. Drugi izdajnički znak dolazi također s usnica: zbog nervoze ih zatvori te stisne u tanku crtu.".

Pročitajte više