Američki listovi o Hrvatskoj kao turističkom odredištu

NIZ AMERIČKIH listova objavio je u posljednje vrijeme priloge u kojima se Hrvatska navodi kao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.

List The New York Times u sekciji za putovanja objavio je u nedjelju veliki članak o Hrvatskoj u kojem opisujući ljepote hrvatske rivijere poziva Amerikance da je posjete.

"Plakat ćete kada je vidite. Ponesite rupčiće. Trebat će vam", piše novinar Steve Dougherty nakon posjeta hrvatskoj dalmatinskoj obali, otoku Hvaru, Splitu, Dubrovniku i Makarskoj rivijeri. "Sada, 10 godina nakon završetka krvavog građanskog rata koji je opustošio dobar dio Hrvatske, ona se još napreže videći nadu u svojim drevnim turističkim mekama poput Hvara, sestrinskih otoka poput Korčule i Mljeta i Dubrovnika, najljepšeg hrvatskog i, vjerojatno, i europskog grada", piše Times.

Ured Hrvatske turističke zajednice u New Yorku izrazio je zadovoljstvo ovako pozitivnom reportažom o Hrvatskoj kao turističkoj meki. "Konačno i New York Times priznaje da je Hrvatska jedna od najpoželjnijih destinacija za Amerikance", rekla je za Hinu direktorica Ureda Nena Komarica koja nastoji što više američkih turista privući da posjete Hrvatsku.

U posljednjih mjesec dana niz američkih magazina specijaliziranih za turizam s milijunskom ili blizu milijunskom nakladom objavio je napise o Hrvatskoj kao privlačnom turističkom odredištu.

Travel + Leisure Magazine na 12 stranica govori o ljepotama hrvatske dalmatinske obale sugerirajući da ona postaje nova francuska rivijera.

Tu su i prilozi u Style Magazinu koji je dalmatinsku obalu uvrstio među sedam svjetskih turističkih destinacija te u Outside Magazinu gdje se o Hrvatskoj govori kao o "balkanskom iznenađenju".

Također, početkom lipnja počelo je emitiranje TV emisije Smart Travels with Rudy Maxa u kojoj se predstavlja dalmatinska obala.

Pročitajte više