Američki pastor: Joga je demonska, paranormalna

Screenshot: Facebook/jamesriver.org

AMERIČKI pastor crkve Assemblies of God već neko vrijeme svojim župljanima žestoko propovijeda protiv joge. Za nju kaže da ima ''demonske korijene'' i smatra da je sljedbenici crkve trebaju izbjegavati, piše USA Today.

John Lindell vodi pentekostalnu crkvu u Ozarku u Missouriju (SAD), čija kongregacija broji oko 11.000 članova. Lindell je kongregaciji objasnio kako je joga ''demonska jer ima demonske moći i čini vas podložnima učenjima hinduizma, koji je također demonska vjera''.

Joga je demonska

Pastor na svojim propovijedima oštro govori protiv svakog prakticiranja koje nije u skladu s protestantskom tradicijom. Tako uz hinduizam kritizira i gatanje i pogansku tradiciju.

''Možda će vas začuditi što jogu trpam u isti koš s paranormalnim. No joga simbolizira koliko je naše društvo skrenulo u post-kršćansku kulturu. Prije se automatski na jogu gledalo kao na oblik indijskog misticizma i svi su je kršćani izbjegavali, što sada nije slučaj'', rekao je pastor.

''Joga je demonska jer ima demonske moći i čini vas podložnima učenjima hinduizma, koji je također demonska vjera'', objasnio je.

''Pozdrav suncu (jedna od poza tijekom vježbanja joge) zapravo je obožavanje boga Surye, hinduističkog boga Sunca'', rekao je pastor na jednom od svojih predavanja.

Na pastorov stav prema jogi ubrzo su reagirali članovi klubova joge u obližnjem Springfieldu.

Zabrinuti i preplašeni članovi klubova joge

Jedan član koji je kršćanin izjavio je kako ga je prakticiranje joge približilo Bogu i želi jasno naznačiti da je itekako moguće vjerovati u Krista i raditi vježbu pozdrava suncu. Drugi članovi su postali zabrinuti. Neki se boje samo toga da će se smanjiti broj posjetitelja studija za jogu, ali drugi se boje nečeg ozbiljnijeg. Naime, jedan od instruktora joge ne osjeća se više sigurnim, pogotovo nakon nedavne pucnjave u studiju za jogu u Floridi. Boji se kako bi netko takvo opisivanje joge mogao shvatiti vrlo ozbiljno.

Podsjetimo se, dvije su žene ubijene, a još petero ljudi je ranjeno u pucnjavi koja se dogodila početkom studenog u studiju za jogu u Tallahasseeju u Floridi.

Pročitajte više