Američki potpredsjednik Cheney senatoru poručio da "odj**e "

AMERIČKI potpredsjednik Dick Cheney u Senatu je poručio Patricku Leahyju, senatoru opozicijske Demokratske stranke, da "odj**e", nakon što se vodila rasprava o ulozi Cheneyjeve bivše tvrtke u Iraku.

Leahy i drugi Demokrati zatražili su kongresnu istragu koja treba utvrditi je li potpredsjednik Cheney omogućio tvrtki Halliburton, koju je jedno vrijeme vodio, da potpiše ugovore i dobije vrijedne poslove u Iraku nakon pada režima Sadama Huseina.

Cheneya, potpredsjednika SAD-a i predsjednika Senata, rasprava o profiterstvu njegove bivše firme potpuno je razbjesnila. Nakon skupnog fotografiranja u Senatu Leahy je prišao potpredsjedniku Cheneyu s namjerom da ga pozdravi, na što mu je on odgovorio: "odj**i".

Nakon jučerašnjeg incidenta Leahy je za CNN citirao Cheneya dodavši kako misli da je potpredsjednik imao loš dan.

 

Cheneyjev glasnogovornik Kevin Kellems objasnio je kako to nije uobičajeni predsjednikov vokabular, ali da se radilo o "iskrenoj razmjeni stavova".

 

Iako su prema važećim pravilima ružne riječi u Senatu zabranjene, neoubičajeni razgovor između senatora i potpredjednika nije izazvao velike polemike.

Pročitajte više